Τροφές κατά του καρκίνου! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2013

Τροφές κατά του καρκίνου!

Το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, με έρευνες που διεξήγαγε, δήλωσε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων από...μορφές καρκίνου στον άνθρωπο σχετίζονται με τη διατροφή. Υπάρχουν τροφές που μπορεί να μας αποτρέψουν από την εμφάνιση καρκίνου ή και να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο. Βέβαια δεν έχει βρεθεί κάποιο τρόφιμο που να συγκεντρώνει όλες τις ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Υπάρχουν όμως πολλά που εμφανίζουν κάποιες "μαγικές" ικανότητες. Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές.

Αβοκάντο
Είναι πλούσιο σε γλουταθειόνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που επιτίθεται στις ελεύθερες ρίζες, αυτές δηλαδή που προκαλούν καρκίνο. Περιέχει επίσης κάλιο, Β-καροτένιο και άλλες φυτοχημικές ουσίες. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως κάποιες από τις ουσίες του αναστέλλουν την εντερική απορρόφηση ορισμένων λιπών (ιδανικό για δίαιτες), ενώ κάποιες άλλες βοηθούν στη θεραπεία της ιογενούς ηπατίτιδας που είναι βασική αιτία του καρκίνου του ήπατος.

Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο
Περιέχουν λουτεϊνη και ζεαξανθίνη που βοηθούν στη προστασία από τον καρκίνο του προστάτη αλλά και από άλλες μορφές. Επίσης σημαντική ουσία που περιέχουν είναι η ινδόλη-3-καρβινόλη η οποία φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Περιέχουν επίσης το παράγωγο προϊόν σουλφοραφάνη, το οποίο πιστεύετε ότι βοηθά στη πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου όπως του παχέος εντέρου και του ορθού.

Καρότα
Περιέχει β-καροτίνη που βοηθά στον περιορισμό της εξάπλωσης του καρκίνου των πνευμόνων, του λάρυγγα, του στομάχου, του εντέρου, της ουροδόχου κύστεως, του προστάτη και του μαστού. Παρόλα αυτά η υπερκατανάλωση του καρότου μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Η ουσία Falcarinol που περιέχεται στα καρότα επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα και τα εμποδίζει στο να αναπτυχθούν, όμως κατά το μαγείρεμα καταστρέφεται.

Καυτερές πιπεριές
Περιέχουν την καψαϊκίνη η οποία εξουδετερώνει ορισμένες καρκινογόνες ουσίες και βοηθά στη πρόληψη του καρκίνου του στομάχου.

Σύκα
Περιέχουν ένα παράγωγο της βενζαλδεϋδης, η οποία δρα αποτελεσματικά εναντίον καρκινικών όγκων, τους οποίους και συρρικνώνει. Ο χυμός από σύκα είναι βακτηριοκτόνος, περιορίζει την όρεξη και είναι πηγή βιταμινών A και C, ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου.

Λιναρόσπορος
Περιέχει λιγνάνες, που έχουν αντιοξειδωτική δράση η οποία μπλοκάρει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Περιέχει επίσης λιπαρά ωμέγα-3 που πιστεύεται ότι προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου και την εμφάνιση καρκινικών παθήσεων.

Σκόρδο
Τι να πρωτοπούμε για το σκόρδο. Ενισχύει το ανοσοποιητικό με τις ενώσεις allium, οι οποίες φαίνεται να ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, αναγκάζοντας τα να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Περιέχει επίσης σουλφίδιο που έρευνες έχουν δείξει πως σταματά την ανάπτυξη του καρκίνου στο ήπαρ. Επίσης το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο περιέχουν ουσίες που προστατεύουν ενάντια του καρκίνου στο στομάχι και το παχύ έντερο. Τρώτε σκόρδο και ας βρωμάτε!

Γκρεϊπφρουτ
Περιέχουν μονοτερπένια, ουσίες κατά του καρκίνου σταματώντας την ανάπτυξη κάποιου.

Κόκκινα σταφύλια
Περιέχουν φλαβονοειδή που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία λειτουργούν προστατευτικά κατά του καρκίνου. Δραστική ουσία είναι η ρεσβερατρόλη που αναστέλλει τα ένζυμα που διεγείρουν την ανάπτυξη καρκίνου. Περιέχουν επίσης ελλαγικό οξύ που μπλοκάρει τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για τα καρκινικά κύτταρα.

Γλυκόριζα
Περιέχει μια ουσία τη γλυκοριζόνη, που βοηθά στην αποτροπή εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Μανιτάρια
Περιέχουν διάφορε ουσίες που δρουν κατά του καρκίνου. Περιέχουν β-γλυκάνη, λεκτίνη (πρωτεΐνη) που επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα.

Άλλα σημαντικά τρόφιμα
ξηροί καρποί, σμέουρα, κόκκινο κρασί, δεντρολίβανο, προϊόντα σόγιας, ντομάτες, διάφορα μπαχαρικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: