ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2013

ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!

Με ακινητοποίηση κινδυνεύουν οι ΕΔ - Η έλλειψη καυσίμων υπονομεύει την ανακήρυξη ΑΟΖ


Σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο βρίσκεται η επιχειρησιακή κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς το βασικότερο μέσο για την διατήρηση της ετοιμότητάς τους, η παροχή καυσίμων απειλεί να ακινητοποιήσει ολόκληρο τον μηχανισμό του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ζητούμενο για την άσκηση που έχει προγραμματισεί στην Α.Μεσόγειο επάνω στις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που η Τουρκία έχει εξαγγείλλει έρευνες για υδρογονάνθρακες, είναι η εύρεση καυσίμων.

Ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΝ μιλώντας στο defencenet.gr δηλώνει οτι "Πρέπει να βγάλουμε τον Στόλο. Δεν πάει άλλο. Από τον Μάρτιο έχουμε να βγάλουμε πλοία στο Αιγαίο. Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν δεν μας κόψουν κι άλλα καύσιμα".

Αλλά πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι για το τρέχον έτος, προϋπολογίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων (καύσιμα, συντήρηση, ανταλλακτικά, στρατιωτικές εκπαιδεύσεις) περίπου 675 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόλις κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2012, για τον ίδιο σκοπό, δαπανήθηκαν 823 εκατομμύρια ευρώ.

Πόσα χρειάζονται άμεσα οι ΕΔ; Τουλάχιστον 100 εκατ. Τα 675 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη.

Στα Επιτελεία έχουν εκπλαγεί και με τον "φιλοτουρκισμό" που καταγράφεται στις δηλώσεις του Γ.Στουρνάρα ότι "Δεν έχει πρόβλημα να πουληθεί οτιδήποτε στην Τουρκία από τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου".

Και διερωτώνται μήπως αυτά τα δύο συνδέονται: "Κάποιος που δεν έχει πρόβλημα να πουλήσει τα πάντα στην Τουρκία, γιατί να θεωρεί απειλή για την χώρα και να δαπανά κονδύλια για την άμυνά της"; διερωτάτο άλλος ανώτερος αξιωματικός τυο Στρατού με άριστη γνώση των πολεμικών αποθεμάτων και ως εκ τούτου ιδιαίτερα προβληματισμένος από την κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί.

Το ζήτημα είναι το κάνει και τι σκεφτεται για όλα αυτά ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο οποίος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειψη ενδιαφέροντος στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και παντελή απουσία κουλτούρας ασφάλειας, όπως οι προκάτοχοί του, Γ.Παπανδρέου και Λ.Παπαδήμος...

Γιατί εμμέσως, πλην σαφώς, τα Επιτελείας προειδοποιούν με αφορμή τις προθέσεις για την ΑΟΖ ότι "Δεν μπορούμε να πάμε σε καταστάσεις ακόμα και χαμηλής έντασης με την Τουρκία, χωρίς να μπορούμε να κινήσουμε τον Στόλο"...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: