Μία στις τρεις ελληνικές οικογένειες σκέφτεται να μεταναστεύσει - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2013

Μία στις τρεις ελληνικές οικογένειες σκέφτεται να μεταναστεύσει


Αρθρο στην ιστοσελίδα της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης, επικαλείται εκτενή έρευνα που διεξήχθη σε ελληνικά σχολεία υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης στη ζωή των μαθητών.

Εξαιτίας της σοβαρής οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που στραγγαλίζει τη χώρα, όλο και περισσότεροι Έλληνες σκέφτονται να φύγουν.
Αυτό προκύπτει από μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στα ελληνικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με την παιδική ηλικία, σύμφωνα με την οποία μία στις τρεις οικογένειες λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει.
Από τους 1.211 ερωτηθέντες μαθητές 22 σχολείων σε διάφορες περιοχές της χώρας το 82% επιβεβαίωσε ότι η εργασιακή κατάσταση των γονέων του έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες. Ειδικότερα, ένας στους πέντε είπε ότι ο ένας ή και οι δύο γονείς του είναι άνεργοι και το 29% δήλωσε ότι οι οικογένειες τους σκέφτονται την πιθανότητα να μεταναστεύσουν σε αναζήτηση καλύτερων προοπτικών ζωής.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων νέων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, παραδέχτηκε ότι η οικονομική κρίση έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή τους: το 70% μίλησε για "αρνητικές αλλαγές" στον τρόπο ζωής, το 59% είπε ότι εδώ και καιρό δεν λαμβάνει το εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι, ενώ το 33% ότι η περιορισμός του οικογενειακού εισοδήματος οδήγησε στη διακοπή της φοίτησης τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια, παρότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν πολύ διαδεδομένη πρακτική στην Ελλάδα για την αναπλήρωση των αδυναμιών του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.
Πηγή : e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add