''Παρανοϊκή'' η μητέρα του μακελάρη του Κονέκτικατ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 17, 2012

''Παρανοϊκή'' η μητέρα του μακελάρη του Κονέκτικατ

Πίστευε ότι έρχεται η καταστροφή του κόσμου και για αυτό η μητέρα του 20χρονου συγκέντρωνε τροφές, νερό και όπλα για να το αντιμετωπίσει. Το ''παράξενο'' προφίλ της που όπλισε το χέρι του γιου της
  Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φώς που δείχνουν τι μπορεί να οδήγησε τον Adam Lanza να σπείρει τον τρόμο και το θάνατο στο σχολείο Sandy Hook στο Conecticut δολοφονώντας 20 μικρούς μαθητές και 6 ενήλικες πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Η μητέρα του, Nancy Landa, την οποία σκότωσε στο σπίτι τους, σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων και συγγενικών προσώπων περιγράφεται ως μια γυναίκα η οποία ζούσε μέσα στην παράνοια, ''βλέποντας'' τον κόσμο να καταρρέει και από ότι φαίνεται εκείνη "όπλισε" το χέρι του μακελάρη.
Η έντονη της εμμονή ότι έρχεται η καταστροφή του κόσμου την οδήγησε στη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, νερού αλλά κ όπλων τα οποία ήταν ελεύθερα μέσα στο σπίτι που έμενε μαζί με τον αυτιστικό 20χρονο γιο της.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ολόκληρη συλλογή με όπλα τα οποία έδειχνε στον Adam πώς να τα χρησιμοποιεί, μαθαίνοντάς τους σκοποβολή.
Μέχρι και ο κηπουρός του σπιτιού κάνει λόγο για μια ''παράξενη'' γυναίκα η οποία από το 2008 που χώρισε με τον οικονομικά ευκατάστατο σύζυγο της δεν άφηνε ποτέ κανέναν να μπαίνει μέσα στο σπίτι.
''Της χτυπούσα του κουδούνι και έβγαινε έξω να με συναντήσει, δεν με άφηνε να μπω μέσα'' αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τη σκότωσε και κατευθύνθηκε προς το σχολείο
Μεγαλώνοντας σε ένα δυσχερές οικογενειακό περιβάλλον που επιβάρυνε τη ψυχολογική του κατάσταση, ο Adam Lanza πυροβόλησε με 4 σφαίρες τη μητέρα του, πιθανότατα την ώρα που κοιμόταν. Στη συνέχεια πήρε τρία από τα όπλα της και βύθισε τις ΗΠΑ στο πένθος.
Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση εξέφρασε η διεθνής κοινότητα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, δυσκολευόταν να κρατήσει τα δάκρυά του, απευθυνόμενος στην παγκόσμια κοινή γνώμη, που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.
Συντετριμμένος ο πατέρας του 20χρονου εξέφρασε τον πόνο του για τις οικογένειες των θυμάτων, αναφέροντας: ''Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή''.
Το μέγεθος της τραγωδίας επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα του ιατροδικαστή. "Είμαι σε αυτή τη δουλειά περίπου ένα τρίτο του αιώνα. Και ίσως οι ευαισθησίες μου να μην αντιστοιχούν σε αυτές ενός μέσου ανθρώπου. Όμως αυτό που αντιμετώπισα ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου", δήλωσε.

ΠΗΓΗ:NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add