Ο Ζουρούμπαμπελ στις Σέρρες: Μια προφητεία για τη συντέλεια που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2012

Ο Ζουρούμπαμπελ στις Σέρρες: Μια προφητεία για τη συντέλεια που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ

Ήρθε σαν ...κομήτης προμηνύοντας τη συντέλεια του κόσμου κι έφυγε, εν μία νυκτί, σαν κυνηγημένος, χωρίς ν' αφήσει πίσω του κανένα ίχνος ζωής.
Ο λόγος για τον Αμερικανό Ζουρούμπαμπελ, ο οποίος αποκαλούσε εαυτόν "προφήτη" κι έλεγε στους κατοίκους της Φαιάς Πέτρας Σιντικής, στις Σέρρες, όπου εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα, πριν από μήνες, ότι ο Θεός τον οδήγησε σ' αυτόν τον τόπο για να τον προστατεύσει από τη συντέλεια του κόσμου, που επρόκειτο να έρθει στις 19 Ιουλίου!
Φυσικά, ούτε η συντέλεια του κόσμου ήρθε ούτε ποτέ επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα του ιδιότυπου Αμερικανού, που ντυμένος πάντα με μία λινή κάπα κι έχοντας σκεπασμένο το κεφάλι θύμιζε βιβλική φιγούρα της Παλαιάς Διαθήκης.
Για περίπου ενάμισι χρόνο, ο ψευδοπροφήτης ζούσε σ' ένα ιδιόρρυθμο κοινόβιο, μαζί με άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς του, στο χωριό αυτό με τους περίπου 60 κατοίκους, περιμένοντας το τέλος του κόσμου και τη διάσωσή του στον ευλογημένο, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, εκείνο τόπο.
Φαίνεται, ωστόσο, πως ούτε ο ίδιος πίστευε τα λεγόμενά του, αφού "εξαφανίστηκε" άρον άρον από την περιοχή πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Από τη Μοντάνα των Η.Π.Α. στις Σέρρες
Ο Ζουρούμπαμπελ, ο οποίος για πολύ καιρό είχε γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του μικρού χωριού, είχε αφήσει πίσω του τη Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών για να εγκατασταθεί σ' ένα ξύλινο αγρόκτημα, στην πλατεία της Φαιάς Πέτρας, με σιδερένιες καγκελόπορτες και τις δέκα εντολές να κρέμονται επιδεκτικά έξω από την καγκελόπορτα.
Από μεσίτης έγινε ..."προφήτης", ερμήνευσε μ' έναν δικό του τρόπο την Αγία Γραφή, πίστεψε ότι ήταν ο εκλεκτός του Θεού, δανείστηκε το όνομά του από τον Ζοροβάβελ, προπάτορα του Ιησού Χριστού και πολιτικού ηγέτη των Ιουδαίων μετά την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας και ήρθε στη Φαιά Πέτρα για να διατυμπανίσει τον ερχομό της Δευτέρας Παρουσίας, τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και τη συντέλεια του κόσμου. Κι όλα αυτά, στις 19 Ιουλίου 2012...
Έφτασε στη Φαιά Πέτρα ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι, ακούγοντας πάντα, όπως έλεγε, τη φωνή του Θεού. Πέρασε από την Αθήνα, συνέχισε την πορεία του ως τη Θεσσαλονίκη και κατέληξε πως το "ιερό μέρος" είναι η Φαιά Πέτρα Σερρών.
"Τι κάνει ο Αμερικάνος στο χωριό μας;"
"Είμαι ο προφήτης και η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει στις 19 Ιουλίου, αλλά η ενορία σας θα γλιτώσει" έλεγε στους κατοίκους του μικρού χωριού που στην αρχή τον αντιμετώπιζαν με περιέργεια. "Τι κάνει ο Αμερικάνος στο χωριό μας;" έλεγαν, ενώ μέσα τους "γεννήθηκαν" πολλά ερωτηματικά για το αν όντως έρχεται η συντέλεια του κόσμου...

Ο κόσμος άρχισε να φοβάται και η Εκκλησία ανέλαβε δράση. Ο μητροπολίτης Σιντικής Μακάριος πήρε την υπόθεση στα χέρια του, όταν, προς μεγάλη του έκπληξη, δέχθηκε επίσκεψη από τον Ζουρούμπαμπελ στο γραφείο του. Εκεί, ο ψευδοπροφήτης τού μίλησε για τη συντέλεια του κόσμου και τα οράματα που έλεγε πως είχε. Ο μητροπολίτης τον συμβούλεψε να αρχίσει να προσεύχεται και να σταματήσει να μεταφέρει αυτές τις ιδέες.
Η αντίδραση της εκκλησίας
"Δεν υπάρχουν προφήτες μετά τον Χριστό" είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μητροπολίτης Σιντικής χαρακτηρίζοντας "παρανοϊκό" τον Αμερικανό. "Δεν ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος κύριος είναι φυγόποινος, τρελός ή ακόμη και επικίνδυνος, φοβάμαι για άλλα πράγματα" είχε πει, με νόημα, τότε ο μητροπολίτης Μακάριος.
Είχε, μάλιστα, εκδώσει και σχετική ανακοίνωση προς τους πιστούς της μητροπόλεως του και είχε μεταβεί στη Φαιά Πέτρα για να καθοδηγήσει τους κατοίκους του χωριού.
Ο Ζουρούμπαμπελ, όμως, δεν πτοήθηκε και συνέχισε να καλλιεργεί ζαρζαβατικά, να εκτρέφει κότες και γαλοπούλες, να βιντεοσκοπεί και να μεταδίδει τα "κηρύγματά" του μέσω του διαδικτύου για την έλευση του Μεσσία και την συντέλεια του κόσμου.
Η χλιδάτη ζωή του "προφήτη" και η μυστηριώδης εξαφάνιση
Ο τρόπος ζωής του, το μεγάλο κυβισμού τζιπ, με τις βουλγαρικές πινακίδες, που χρησιμοποιούσε για τις μεταφορές του, τα εμβάσματα από την πλούσια σύνταξη της μητέρας του, που κατέφθαναν από την Αμερική για να πληρωθούν τα έξοδά του στη Φαιά Πέτρα, είχαν ως αποτέλεσμα ο Ζουρούμπαμπελ ή Μάικ, όπως τον αποκαλούσαν, να μην καταφέρει να πείσει κανέναν παρά μόνο κάποιους φίλους του από την Αμερική, που ήρθαν για λίγες μέρες στο χωριό. Ίσως για να κάνουν διακοπές παρά για να ...σωθούν!
Με το χρόνο, οι κάτοικοι της Φαιάς Πέτρας τον συνήθισαν και ζούσαν μαζί του ειρηνικά χωρίς να τού δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Ο καιρός περνούσε και η ημερομηνία της ...συντέλειας του κόσμου πλησίαζε, ώσπου μια μέρα ο Αμερικάνος ψευδοπροφήτης έφυγε χωρίς να πει κουβέντα. Άλλοι είπαν πως έφυγε σε άλλα μέρη για να σωθεί και άλλοι πως η μάνα του τον αποκλήρωσε και σταμάτησε να του στέλνει χρήματα.
Η συντέλεια δεν ήρθε, ο Αμερικάνος έφυγε
Σήμερα, ο ιδιότυπος Αμερικανός είναι απλά μια ανάμνηση για τους κατοίκους της Φαιάς Πέτρας, που έχουν επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής και δεν φαίνεται να ασχολούνται ιδιαίτερα με μια άλλη "προφητεία", αυτή του τέλους του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου.
"Το πότε θα γίνει η συντέλεια του κόσμου, το γνωρίζει μόνο ο Θεός. Είναι πολλοί δυστυχώς που εκμεταλλεύονται ανθρώπους και καταστάσεις για προσωπικό τους συμφέρον. Θέλουν να δημιουργούν θόρυβο γύρω από τον εαυτό τους και τους άλλους, για δικούς τους λόγους" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μητροπολίτης Σιντικής Μακάριος.
Ποιος είναι ο "προφήτης" Ζουρούμπαμπελ και η προφητεία του για το τέλος του κόσμου που έμελλε να τον "εξορίσει" από τις Σέρρες. Δείτε βίντεο με δηλώσεις του από τοπικό κανάλι που "προέβλεπε" τη Συντέλεια (Vid)
VIDEO:
http://www.dailymotion.com/

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: