Τεχνητά νησιά με σχήμα Ημισελήνου στο Αιγαίο δρομολογούν οι Τούρκοι! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012

Τεχνητά νησιά με σχήμα Ημισελήνου στο Αιγαίο δρομολογούν οι Τούρκοι!

Τεχνητά νησιά με σχήμα Ημισελήνου στο Αιγαίο δρομολογούν οι Τούρκοι!



Το σχέδιο «Σελήνη και Αστέρας» εξετάζουν οι γείτονες
Έργα που θα αφήσουν για πάντα το σημάδι της διακυβέρνησης που οραματίζεται ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ετοιμαστούν. Συγκεκριμένα, η τουρκική κυβέρνηση θέλοντας να ετοιμαστεί για τον εορτασμό των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023 προχωρά σε μια σειρά από μεγάλα έργα, όπως νέους αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια, σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας έκτασης 10.000 χλμ, ένα γιγαντιαίο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, την ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ, αλλά και μια διώρυγα που θα ενώνει το Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα.
Η κυβέρνηση της γείτονος εξετάζει το σχέδιο «Σελήνη και Αστέρας», μια πρόταση από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα, Μετίν Χεπγκιουλέρ, που προβλέπει την κατασκευή τεχνητών νησιών με το σχήμα της ημισελήνου και του αστεριού -αναφορά στην τουρκική σημαία- τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα με πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «6 Μέρες», ο ίδιος ο τούρκος αρχιτέκτονας υποστηρίζει ότι τα νησιά αυτά θα κοστίσουν 2,5 δισ. ευρώ και οι επικρατέστερες περιοχές για την κατασκευή τους είναι ανοιχτά της Σμύρνης, η θάλασσα του Μαρμαρά και η ανατολική Μεσόγειος.

Πάνω στα νησιά θα κατασκευαστούν «πολυτελείς κατοικίες, βίλες, έξι ξενοδοχεία» αλλά και όλες οι υποδομές όπως λιμάνια, ελικοδρόμιο, τζαμιά και εκκλησία, διοικητικά κτίρια κλπ.

Οι ενεργειακές ανάγκες των νησιών θα καλύπτονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Λέει μάλιστα ότι θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την άρδευση και την αφαλάτωση.

Την πρόταση έχει καταθέσει στις τουρκικές αρχές από το 2011 η εταιρεία ITAC International που ανήκει στον Χεπγκιουλέρ και τον συνέταιρό του, Ερτούρκ.
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr - katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: