. Έκθεση στα χέρια του Σαμαρά για υδρογονάνθρακες στη νότια Κρήτη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2012

. Έκθεση στα χέρια του Σαμαρά για υδρογονάνθρακες στη νότια Κρήτη


Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα συνολικό όφελος από 270 εκατομμύρια έως και 1,3 τρισ. δολάρια, ενδέχεται να υπάρχουν στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με έκθεση που φέρεται να έχει παραδοθεί στον Αντώνη Σαμαρά.

Στην εν λόγω έκθεση,όπως αναφέρει η Real news, που υπογράφουν οι επιστήμονες Ηλίας Κονοφάγος,  Αντώνης Φώσκολος και Νίκος Λυγερός, περιγράφονται όλες οι ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση  των ελληνικών υδρογονανθράκων .

Μεταξύ άλλων  επισημαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.
  
Σύμφωνα με τους τρεις επιστήμονες τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης θα μπορούσαν να αποφέρουν Δημόσια έσοδα ύψους 270 δις ευρώ, ενώ σε που ανακαλυφθεί πετρέλαιο, το όφελος ενδέχεται να ανέλθει στα 1,3 τρις
 Υπενθυμίζεται  πως πρόσφατα σε έκθεσή της η Deutsche bank έκανε λόγο για κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης που η αξία τους ξεπερνά τα 427 δις. 

ΠΗΓΗ:http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add