8 τρόποι να γυμναστείτε στο σπίτι χωρίς μηχανήματα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2012

8 τρόποι να γυμναστείτε στο σπίτι χωρίς μηχανήματα



Ποιος είπε πως είναι απαραίτητα τα μηχανήματα του γυμναστηρίου για ένα καλλίγραμμο σώμα; Εάν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να γραφείτε σε γυμναστήριο ή να αγοράσετε δικό σας εξοπλισμό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα παρατήσετε. Βάλτε δυνατά τη μουσική ή την τηλεόραση και γυμναστείτε εύκολα στο σπίτι! Σας προτείνουμε τρόπους για να τα καταφέρετε.

Περπάτημα
Εάν ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να βγείτε να περπατήσετε σε χαλαρούς ρυθμούς όσο θέλετε. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό δεν είναι δυνατόν; Εάν μένετε σε σπίτι με σκάλες, ανεβοκατεβείτε τες μερικές φορές. Αυτό θα τονώσει σίγουρα τους μύες των ποδιών σας. Εάν πάλι δεν έχει περπατήστε απλά μέσα στο σπίτι για ορισμένη ώρα. Θα είναι εξίσου αποδοτικό.

Επιτόπια άλματα
Η αντίδραση να χοροπηδάτε όταν ενθουσιαζόσασταν σε μικρή ηλικία είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις. Με τα επιτόπια άλματα θα θέσετε τον οργανισμό σας σε εγρήγορση. Πρόκειται για μια πολύ καλή αερόβια άσκηση για ζέσταμα.

Πουσάπς
Κλασσικός τρόπος να γυμναστείτε όταν είστε σπίτι. Μικρότεροι σίγουρα κάποια στιγμή είχατε φτάσει να συγκρίνετε με φίλους πόσες κάμψεις «παίρνετε». Μπρούμυτα, στηριχτείτε με τα χέρια σας στο πάτωμα και αρχίστε να σηκώνετε το σώμα σας, τεντώνοντας τους αγκώνες σας. Η συγκεκριμένη άσκηση επικεντρώνεται στην εκγύμναση στήθους και δικεφάλων. Δεν χρειάζονται οι ακραίες ασκήσεις με το ένα χέρι. Μπορείτε να αρχίσετε χαλαρά με τα γόνατα να ακουμπούν στο πάτωμα.

Κοιλιακοί
Η δεύτερη πιο κλασσική άσκηση όταν είστε σπίτι μετά τα πουσάπς. Καθίστε ανάσκελα και λυγίστε ελαφρώς τα γόνατά σας. προσπαθήστε να σηκώσετε το στήθος σας όσο ψηλότερα μπορείτε στηριζόμενοι στους κοιλιακούς μύες. Βρείτε θέση στην οποία τα πόδια σας να είναι σταθερά και ξεκινήστε τα ροκανίσματα. Αν θέλετε να αλλάξετε τρόπο στην άσκηση αλλάξτε το ύψος που θα έχετε τα πόδια σας.

Καθίσματα
Η άσκηση αυτή είναι αρκετά απλή. Αυτό που χρειάζεται είναι να λυγίζετε τα πόδια σας από όρθια στάση διατηρώντας ίσιο τον κορμό σας. Δοκιμάστε το σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν θα έχετε ελεύθερο χρόνο και θα νιώσετε τους τετρακέφαλούς σας να παίρνουν φωτιά.

Χορός
Είναι κοινό μυστικό πως όλοι το έχουμε κάνει στο σπίτι όταν είμαστε μόνοι μας. Βάλτε δυνατά τη μουσική στο αγαπημένο σας τραγούδι και βγάλτε από μέσα σας αυτό που νιώθετε. Θα σας γεμίσει με ενέργεια και θα σας ανεβάσει τη διάθεση σίγουρα.

Στεπς
Ανεβοκατεβείτε τις σκάλες του σπιτιού σας αν αυτό είναι δυνατό. Εάν πάλι το σπίτι σας δεν διαθέτει σκάλες, χρησιμοποιείστε τις αντίστοιχες της πολυκατοικίας σας. Εάν κάνετε δύο φορές πάνω-κάτω μια πολυκατοικία έξι ορόφων, θα δώσετε «ζωή» στα πόδια σας και θα κάψετε αρκετές θερμίδες.

Βάρη
Μπορεί να μην διαθέτετε τους κλασικούς αλτήρες στο σπίτι σας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε και να σηκώσετε βάρη. Δοκιμάστε το με σακούλες από ψώνια! Από τεντωμένο χέρι κάθετα στο έδαφος, σηκώσετε τις λυγίζοντας τον αγκώνα σας. Επαναλάβετέ το αρκετές φορές και θα νιώσετε το δικέφαλό σας να γυμνάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: