Έβγαλες σπυρί;! Δες τι μπορείς να κάνεις πριν φρικάρεις… - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012

Έβγαλες σπυρί;! Δες τι μπορείς να κάνεις πριν φρικάρεις…


Πόσες φορές σου έχει τύχει να θέλεις να πας κάπου και τσουπ να το το σπυράκι στην μέση του πουθενά; Εμένα πολλές γκρρρ. Η καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις έτσι, χωρίς να το πειράξεις για 3 μερούλες. Το ζούληγμα μπορεί να μεταφέρει βακτήρια και το μόνο που θα πετύχεις είναι να το κάνεις χειρότερα. Αν όμως είσαι σαν κι εμένα που δεν μπορώ να το αφήσω εκεί απλά για να υπάρχει, μπορείς να κάνεις τα εξής:

 Πρώτος και βασικός κανόνας είναι να ζουλάς το σπυράκι μόνο όταν είναι άσπρο – αν το πειράξεις όταν είναι κόκκινο και πονάει, τα βακτήρια θα εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και θα δημιουργηθεί κύστη. Πριν το σπάσεις, τοποθέτησε μία ζεστή πετσέτα πάνω στην περιοχή -- με αυτό τον τρόπο μαλακώνει το δέρμα. Τύλιξε τους δείκτες των χεριών με χαρτομάντηλα και πίεσε από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να καθαρίσει τελείως η περιοχή. Αν δεν καθαρίσεις καλά την συγκεκριμένη περιοχή το σπυράκι θα “φουντώσει” και θα κάνει περισσότερο καιρό να φύγει. Όταν τελειώσεις, άπλωσε κρέμα αντσηπτική τύπου cetavlon για να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις.

 Ένας άλλος τρόπος είναι να λιώσεις λίγο σκόρδο – να το κάνεις να μοιάζει με πάστα – και να το τοποθετήσεις ακριβώς πάνω στο σπυράκι για 15’. Στην συνέχεια ξέπλυνε με νερό. Το σκόρδο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και το καθιστά εξαιρετική θεραπεία κατά της ακμής. Μην το αφήσεις παραπάνω από 15’ γιατί μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμό. ξέρω ξέρω… το σκόρδο βρωμάει χιχι
(Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσω κάτι σημαντικό, κάτι που θα έπρεπε να το έχω κάνει καιρό πριν… Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και κοκκινίζει ή καίγεται εύκολα, ο χρόνος παραμονής του σκόρδου πάνω στο δέρμα θα πρέπει να μειωθεί στα 2-3’. Αν νιώσεις τσούξιμο ή ότιδήποτε άλλο που σου ξενίζει, απομάκρυνέ το αμέσως, πλύνε την περιοχή με άφθονο νερό και στην συνέχεια άπλωσε κρέμα bepanthol.) 

 Για να μειώσεις την κοκκινίλα και να επιταχύνεις την θεραπευτική διαδικασία μπορείς να απλώσεις πάνω στην φλύκταινα, όπως λέμε στην δερματολογία, ασπράδι αυγού ή λεμόνι. Το λεμόνι καλό θα ήταν να το απλώσεις το βράδυ για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς από την έκθεσή σου στο ήλιο.

 Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, χημικής φύσεως αυτή τη φορά. Αν το σπυράκι είναι εσωτερικό και πονάει, μπορείς να απλώσεις κρέμα fucidin ή fucicort τοπικά – η δεύtερη είναι κορτιζονούχα κρέμα γι’αυτό προσοχή με την χρήση της. Αυτές οι κρέμες βοηθούν στο να ξεπρηστεί η περιοχή σχετικά γρήγορα. Τις κρέμες αυτές απαγορεύεται να τις χρησιμοποιήσεις για περισσότερο από 7 μέρες εκτός και αν σου τις έχει συστήσει γιατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: