Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ ΜΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΕ ΑΞΟΝΑ ΣΚΟΡΠΙΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2012

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ ΜΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΕ ΑΞΟΝΑ ΣΚΟΡΠΙΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ.



Κάθε φορά που ο Κρόνος εγκαταλείπει κάποιο ζώδιο για να περάσει σε ένα άλλο σημειοδοτεί κάποια νέα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα. Στο Σκορπιό ο Κρόνος θα περάσει στις 6 Οκτωβρίου 2012.

Στο Σκορπιό, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που θα περάσει, έχει περάσει πάμπολλες φορές και θα περάσει κι άλλες, όμως για πρώτη φορά θα περάσει από το ζώδιο αυτός «με τίτλους» όπως λέμε στην κλασική Αστρολογία, μιας και θα έχει την περίφημη «αμοιβαία υποδοχή» με τον Πλούτωνα (ο Κρόνος είναι στο ζώδιο του Πλούτωνα, το Σκορπιό, και ο Πλούτωνας στο ζώδιο του Κρόνου, τον Αιγόκερω).

Η «ενίσχυση» αυτή του Κρόνου (αλλά και του Πλούτωνα) πιστεύουμε πως θα κάνει καθοριστικό το πέρασμα του Κρόνου απ’ αυτό το ζώδιο για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο Σκορπιός είναι από τα πιο «δύσκολα», «σκληρά» ζώδια του Ζωδιακού και ο Κρόνος ένας πλανήτης που συνδέεται με κάθε μορφής περιορισμό, λιτότητα και λέγεται πως ότι δεν είναι καλά στερεωμένο ή θα το στερεώσει έστω και με επώδυνους τρόπους, ή θα το γκρεμίσει.

Πολύ πιο ενδιαφέρον είναι πως στην πορεία του στο Σκορπιό θα έλθει σε επαφή και με τους Δεσμούς της Σελήνης, μιας και αυτοί έχουν περάσει σ’ αυτό το ζώδιο.

Ας δούμε, όμως, με τι συνδέθηκε ο Κρόνος όταν είχε περάσει από το Σκορπιό στα τελευταία 120 χρόνια (ως γνωστόν ο Κρόνος βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο ξανά μετά από περίπου 29 χρόνια, γι’ αυτό και η ηλικία αυτή, που έχουμε την περίφημη «Κρόνια επιστροφή», θεωρείται από τους αστρολόγους σημαντική).

Ο Κρόνος ήταν στο Σκορπιό στις εξής περιόδους:

Το 1897, όταν έγινε ο ελληνοτουρκικός πόλεμος, που έφερε την ατίμωση της Ελλάδας και τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.

Το 1925-’27,που είχαμε τη δικτατορία Πάγκαλου – την πιο «φαιδρή» δικτατορία που γνώρισε η χώρα, που την γελοιοποίησε διεθνώς – την ανατροπή της από τον Κονδύλη, το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Ζαΐμη, που ψήφισε το νέο Σύνταγμα της Α΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και έδειξε πολύ σκληρή στάση σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση (π.χ. το Μάρτη του ’27 σε διαδήλωση σκοτώθηκαν 2 διαδηλωτές).

Το 1954-’56, που είχαμε τον ένοπλο αγώνα στην Κύπρο, με τις δολοφονίες αγωνιστών όπως ο Αυξεντίου, Δημητρίου, καθώς επίσης και τα τραγικά γεγονότα εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, το φθινόπωρο του 1955.

Το 1983-’85 με την ανακήρυξη ανεξάρτητου «κράτους» (το περίφημο «ψευδοκράτος» του Ντενκτάς) στην Κύπρο, αλλά και την έναρξη διόγκωσης του κράτους (μαζικοί διορισμοί) και αύξησης των δανείων (είμαστε στην πρώτη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μην το ξεχνάτε) που συσσωρευτικά οδήγησαν στην πρωτοφανή κρίση που τώρα βιώνουμε, το σκάνδαλο με τα «έγχρωμα» ψηφοδέλτια στις εκλογές για πρόεδρο της Δημοκρατίας (όταν βγήκε ο Σαρτζετάκης), τις πρώτες ευρωεκλογές το ’84.

Βλέπουμε λοιπόν πως το πέρασμα του Κρόνου από το Σκορπιό σημειοδοτεί, όσον αφορά στη χώρα μας, την οποία ιδιαίτερα επηρεάζει μιας και «αγγίζει» και ενεργοποιεί τη γενέθλια αντίθεση Ήλιου – Κρόνου, που είναι και το πιο «δύσκολο» σημείο του ωροσκοπίου της Ελλάδας – μεγάλες αλλαγές, έχει συνδεθεί στο παρελθόν με:

α. οικονομική καταστροφή (το 1897 με τον «ατυχή» πόλεμο, το 1927 με τη κυβέρνηση Ζαΐμη που έφερε το Βενιζέλο τελικά, επί πρωθυπουργίας του οποίου πτώχευσε η χώρα, λόγω βέβαια και του παγκόσμιου κραχ που τότε υπήρχε).

β. εθνική ταπείνωση (και με τον «ατυχή» πόλεμο του ’97, αλλά και με τη δικτατορία Πάγκαλου, που εισέβαλε «δι’ ασήμαντον αφορμή» στη Βουλγαρία και μετά, γι’ αυτήν την εισβολή, η Κοινωνία των Εθνών μας επέβαλε πολύ σκληρές κυρώσεις που μας εξώθησε σε αποζημιώσεις, επίσης εθνική ταπείνωση σήμαιναν οι συμφωνίες Λονδίνου - Ζυρίχης, που έγιναν το ’57-’58 αλλά εκκολάπτονταν όσο ο Κρόνος ήταν στο Σκορπιό).

γ. συνταγματικές αλλαγές: το Σύνταγμα του 1927.

δ. πόλεμο: το 1897, ο πόλεμος της ΕΟΚΑ στα χρόνια ’55-’57 με τις εκατόμβες των νεκρών μαχητών και μαρτύρων της.

ε. De facto γεγονότα (το 1983 το Νοέμβρη, η ίδρυση του ψευδοκράτους)

Και, φυσικά, τώρα που ο Κρόνος θα είναι πανίσχυρος στο Σκορπιό (λόγω της αμοιβαίας υποδοχής που πιο πάνω αναφέραμε) η δυναμική του θα είναι πιο ισχυρή όχι μόνο σε στενά εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Μην ξεχνάμε πως το ’27, που ήταν πάλι στο Σκορπιό, συνδέθηκε με το παγκόσμιο «κραχ», που έγινε εμφανές βέβαια 2 χρόνια μετά.

Ας δούμε τώρα, όπως σας υποσχεθήκαμε, και πως λειτουργεί ο Β. Δεσμός στο Σκορπιό, αφού πρώτα δούμε πότε είχαμε ξανά τους Δεσμούς στον άξονα αυτό (Σκορπιό – Ταύρο).

Ο Β. ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ



Όπως πιθανόν να ξέρετε, οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι πλανήτες, είναι «σημεία», κινούνται αντίστροφα στο Ζωδιακό (π.χ. πάνε από τον Τοξότη στο Σκορπιό) και η αξία τους σε επίπεδο πρόβλεψης εκτιμάται ιδιαίτερα από την Αρχαία Ελλάδα και την Ινδία .

Κάθε 18 περίπου χρόνια γυρίζουν στα ίδια ζώδια και μένουν σε κάθε ζώδιο περίπου 1,5 χρόνο. Ειδικά λειτουργικός είναι ο ρόλος τους στη λεγόμενη «Καρμική Αστρολογία», η οποία κατά κύριο λόγο στηρίζεται σ’ αυτούς, μιας και πιστεύει πως στους Δεσμούς της Σελήνης ενσωματώνεται η «παρελθούσα» εμπειρία, είτε αυτή είναι η εμπειρία των προγόνων, που «κουβαλάμε» στο κύτταρό μας, είτε η εμπειρία των προηγούμενων ενσαρκώσεων (για όσους δέχονται αυτή τη μεταφυσική θεωρία).

Οι Δεσμοί στον άξονα Σκορπιού - Ταύρου, ζώδια που κατεξοχήν συνδέονται με χρήμα, σημειοδοτούν συνήθως μεγάλες αλλαγές σε θέματα χρηματοοικονομικά, αλλαγές στο σύστημα αξιών.Tο μεγάλο τους δίδαγμα είναι να μάθουμε να βρίσκουμε την ασφάλεια όχι σε υλικά αγαθά (Ταύρος) αλλά μέσα μας (Σκορπιός).

Ας δούμε πότε είχαμε ξανά τους Δεσμούς σε Ταύρο – Σκορπιό και πως λειτούργησαν, για να έχουμε ένα εμπειρικό δείγμα για το πώς και τώρα πάλι μπορεί να λειτουργήσουν, αν και τώρα η δυναμική τους είναι πιο ισχυρή, γιατί θα συναντηθούν με τον Κρόνο, που είναι κι αυτός στον Σκορπιό:

1993-1995, χρόνιες που συνδέθηκαν με πτώση Μητσοτάκη, την τελευταία πρωθυπουργία του Ανδρέα Παπανδρέου, την ασθένειά του (θυμηθείτε το Ωνάσειο…), το θάνατο πολλών στελεχών της τότε κυβέρνησης (Γεννηματάς, Μερκούρη κ.ά.) αλλά και την εκκόλαψη της τάσης Σημίτη, που θα διαδεχθεί τον Α. Παπανδρέου το 1996, θα συνδεθεί  με τα Ίμια (άλλη εθνική ταπείνωση!) αλλά και την είσοδο στην Ο.Ν.Ε. που πολλοί τη θεωρούν «μοιραία» για την τωρινή οικονομική κατάσταση.

1975-’77: Χρονιές που θεμελιώνεται η Μεταπολίτευση, αρχίζει το έλλειμμα, ο δανεισμός και το χρέος, αναδύεται δυναμικά το ΠΑΣΟΚ (στις εκλογές του ’77 διπλασιάζει τα ποσοστά του, το κόμμα που έμελλε να συνδεθεί με τη χρεωκοπία της χώρας 20 χρόνια μετά).

1957-’59: προδοτικές συμφωνίες (έτσι τις χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι ιστορικοί) Ζυρίχης – Λονδίνου, που έφεραν μεν την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά άνοιξαν και τους «ασκούς του Αιόλου», άρχισε το «κυπριακό» που η πιο δραματική πτυχή του ήταν το ’74-’75 με τη διχοτόμηση της Κύπρου και όταν - τι ειρωνεία!- ο Β. Δεσμός ήταν πάλι στο Σκορπιό.

1939-’40: Β’ Παγκόσμιος πόλεμος, τι άλλο να σχολιάσουμε;

1920-’21: Πτώση Βενιζέλου, κυβέρνηση Γούναρη, προώθηση στρατεύματος στη Μ. Ασία, που λίγο μετά έφερε τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη μεγαλύτερη τραγωδία του Νέου Ελληνισμού, τη δίκη και εκτέλεση των 6, την ανατροπή του πολιτεύματος (από Βασιλευόμενη σε Α΄ Δημοκρατία).

Βλέπουμε λοιπόν πως ο Β. Δεσμός περνώντας από το ζώδιο του θανάτου και επηρεάζοντας το ωροσκόπιο της Ελλάδας, συνδέεται με τα μεγαλύτερα γεγονότα της νεοελληνικής ιστορίας, πολύ περισσότερο που τώρα θα έχει σύνοδο με τον Κρόνο, η δυναμική του θα είναι πιο έντονη: 

προδοσίες, πόλεμοι, εθνικές καταστροφές, υπερδανεισμός, ελλείμματα, θανάτους, άφηνε πίσω του ο Β. Δεσμός όταν έφευγε από το Σκορπιό ή τα προετοίμαζε και εκδηλωνόταν λίγο μετά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: