3 λάθη που κάνουμε στην άσκηση, τα οποία καθυστερούν τον μεταβολισμό μας. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2012

3 λάθη που κάνουμε στην άσκηση, τα οποία καθυστερούν τον μεταβολισμό μας.



Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να καούν οι θερμίδες. Μερικά λάθη μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην άσκηση και μπορούν να καταστήσουν το μεταβολισμό σας αργό. Προσπαθήστε να διορθώσετε αυτά τα λάθη, προκειμένου να καίτε περισσότερες θερμίδες!

Αποφεύγοντας αυτά τα λάθη, θα έχετε επίσης πιό αποτελεσματική άσκηση. Τα λάθη είναι τα εξής:

1. Αλλαγή της άσκησης
Εάν κάνετε την ίδια άσκηση καθημερινά ή κάθε εβδομάδα, το μυαλό σας, το σώμα και οι μύες σας βαριούνται. Με την χρόνια επανάληψη της ίδιας άσκησης, τω σώμα σας δεν βρίσκει πλέον πρόκληση, με αποτέλεσμα να μην καίει όσες θερμίδες θα έκαιγε κανονικά. Προσπαθήστε να αλλάζετε τις ασκήσεις ανα διαστήματα. Το ιδανικό θα ήταν να ακολουθείτε κάποιο συστηματικό πρόγραμμα το οποίο θα έχει βγάλει κάποιος γυμναστής, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας. Αν δεν έχετε την πολυτέλεια να συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία γυμναστή, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα εσείς, λαμβάνοντας υπόψιν σας πως θα πρέπει να δουλεύετε όλες τις κύριες ομάδες μυών, κάθε μέρα και διαφορετική ομάδα αν είναι εφικτό. Για παράδειγμα μπορείτε να δουλέυετε την Δευτέρα πόδια - κοιλιά, την Τετάρτη κορμό - κοιλιά και την παρασκευή πλάτη - πόδια. Δοκιμάστε τις νέες ασκήσεις για να δώσετε στον οργανισμό σας την πρόκληση που χρειάζεται! Θα βοηθήσει στο να χάσετε περισσότερες θερμίδες και να γραμμώσετε γρήγορα και συμμετρικά.

2. Αντίσταση ασκήσεων
Η αεροβική άσκηση είναι καλή για το σώμα και την ψυχή. Εάν ένα άτομο όμως δεν ισορροπεί τις αεροβικές ασκήσεις με τις ασκήσεις δύναμης, όχι μόνο μειώνει τα αποτελέσματα αλλά επίσης ένα σημαντικό στοιχείο της υγείας και ευεξίας. Ασκήσεις δύναμης είναι οι ασκήσεις που κάνουμε λίγες επαναλήψεις, με πολλά κιλά/αντίσταση, και ενώ βοηθάνε λιγότερο να χάσουμε κιλά, στην ουσία χτίζουν μυική μάζα καίγοντας παράλληλα λίπος. Με την πάροδο του χρόνου, όλοι χάνουμε μυική μάζα (περισσότερο οι γυναίκες). Το ποσοστό απώλειας μυών αυξάνεται μετά από την ηλικία 60 ετών. Οι μύες καίνε τις θερμίδες ακόμα και όταν κοιμούνται. Η ταχεία απώλεια μυών μπορεί επίσης να επιβραδύνει το μεταβολισμό. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι γυμναζόμενοι που χρησιμοποιούν μεγάλης έντασης ασκήσεις, χάνουν σχεδόν δύο φορές περισσότερο λίπος σώματος συμπεριλαμβανομένης της κοιλιάς, των γλουτών και των μηρών. Δοκιμάστε διαφορετικής έντασης ασκήσεις δύναμης (μην το παρακάνετε!). Ανυψώστε βάρη και κάνετε άλλες ασκήσεις για να χτίσετε τη δύναμη σας με τη χρήση όλων των σημαντικότερων μυών του σώματός σας.

3. Fat Burning Zone
Εάν χρησιμοποιείτε Step, διάδρομο ή Cardio στο γυμναστήριο, ίσως δείτε μια επιλογή του τύπου «Fat Burning Zone». Με την λιγότερη ένταση της άσκησης επιτρέπουμε στο σώμα μας να κάψει μεγαλύτερο ποσοστό λίπους που αποθηκεύει για καύσιμα. Δεν ειναι απαραίτητο να ιδρώσετε σκληρά για να κάψετε τα τοπικά λίπη από την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς. Στο προχωρημένο στάδιο, θα δείτε ότι στη χαμηλότερη ένταση, το σώμα θα καψει μεγάλο ποσοστό λιπών και υδατανθράκων αλλά λίγότερες θερμίδες συνολικά.

Παράδειγμα: Μια γυναίκα περπατά σε διάδρομο με 7km/h για 30 λεπτά και καίει 112 θερμίδες. Σε αυτήν την ένταση, καίει το 50% των θερμίδων από το λίπος. Εάν πήγαινε έναν βιαστικό περίπατο για 40 λεπτά με 5km/h, Θα έκαιγε περίπου 40% των θερμίδων από το λίπος, αλλά τελικά, θα έκαιγε περισσότερες θερμίδες συνολικά. Περίπου 170 θερμίδες σε 30 λεπτά ή 68 θερμίδες από το λίπος. Καψτε περισσότερες θερμίδες και κάνετε αυτές τις θερμίδες να προέλθουν από το λίπος με την αύξηση της γενικής προσπάθειας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι μικρότερα διαστήματα άσκησης, με μεγαλύτερη δυσκολία.

Αυτά είναι τα 3 κοινά λάθη για τα οποία πολλοί από τους ανθρώπους είναι απληροφόρητοι. Με διόρθωση αυτών των λαθών, μπορούμε να καταστήσουμε το μεταβολισμό μας γρηγορότερο και μπορούμε να καίμε περισσότερες θερμίδες!

πηγη: http://varos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add