Έζησε δύσκολα και φτωχικά χρόνια στην Ελλάδα, μετανάστευσε στην Αυστραλία, σήμερα είναι ο πλουσιότερος Έλληνας της χώρας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2012

Έζησε δύσκολα και φτωχικά χρόνια στην Ελλάδα, μετανάστευσε στην Αυστραλία, σήμερα είναι ο πλουσιότερος Έλληνας της χώρας

Έζησε δύσκολα και φτωχικά χρόνια στην Ελλάδα, μετανάστευσε στην Αυστραλία, σήμερα είναι δισεκατομμυριούχος, ο πλουσιότερος Έλληνας της χώρας και από τους πλουσιότερους κατοίκους της αλλά κουβαλά μια πίκρα «που δεν ξεπερνιέται» για την συμμετοχή του στα…
ελληνικά ποδοσφαιρικά πράγματα.

Ο λόγος για τον Κώστα Μακρή, τον μοναδικό Έλληνα δισεκατομμυριούχο της Αυστραλίας, που λέει χωρίς περιστροφές πως η μεγαλύτερη ήττα στην ζωή του ήταν η ανάμειξη του με την Παναχαϊκή.
Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο των 200 πλουσιότερων Αυστραλών, τον οποίο δημοσιεύει το έγκυρο περιοδικό BRW ο κ. Μακρής και ο γιος του, Ρος, συγκεντρώνουν μια περιουσία ύψους ενός δισεκατομμυρίου, 200 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας και βρίσκονται στις πρώτες 30 θέσεις των πλουσιοτέρων κατοίκων της χώρας.Μάλιστα ο κ. Μακρής είναι και ο πρώτος δισεκατομμυριούχος Έλληνας της Αυστραλίας. Ο Κώστας Μακρής και ο γιός του Ρος είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νότιο Αυστραλία.

Ο ομογενής επιχειρηματίας μετανάστευσε στην Αυστραλία το… 1963. Δούλευε αρχικά στα χυτήρια και αργότερα αγόρασε μια αλυσίδα μαγαζιών Fast Food, μεταπηδώντας στην συνέχεια στον κλάδο ακινήτων. Σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα, το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ έχει και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Με την ευκαιρία της αγοράς ενός νέου εμπορικού κέντρου στη Μελβούρνη, ο κ. Μακρής μίλησε στο «Νέο Κόσμο» και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Γεννήθηκε στο Ληγουριό της Επιδαύρου. Γρήγορα η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Χολαργό όπου και μεγάλωσε. Στην «πιάτσα» αρχίζει να «ψήνεται» από την ηλικία των 12, όταν αρχίζει να δουλεύει για έναν οίκο μόδας. Ήταν όμως, δύσκολοι καιροί για την Ελλάδα και όπως χιλιάδες άλλοι Έλληνες πήραν το δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν ένα καλύτερο αύριο έτσι κι εκείνος φτάνει στη Νότια Αυστραλία σε ηλικία 16 ετών. Αρχίζει να δουλεύει σε ένα χυτήριο. «Πάντα έψαχνα για τη μεγάλη ευκαιρία. Άλλωστε, το όνειρο όλων ήταν να βγάλουμε ορισμένα χρήματα και να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα», είπε.

Έχοντας συμπληρώσει λιγότερα από δύο χρόνια παραμονής στην Αυστραλία ο Κώστας κάνει τα πρώτα επιχειρηματικά ανοίγματα. Ξεκινάει μ’ ένα μαγαζί fish & chips για να ανοίξει στη συνέχεια ένα σούπερ-μάρκετ, για να καταλήξει στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ιδιοκτήτης αλυσίδας. Κάποια στιγμή πουλάει τις επιχειρήσεις κρατώντας όμως τα ακίνητα. Η πώληση ενός εξ’αυτών φέρνει τον Κώστα στον αστερισμό των εμπορικών κέντρων, κάνοντας την παρθενική αγορά το 1987. Σήμερα έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία.
Και τώρα τι είναι εκείνο το οποίο κάνει τον Κώστα να χαμογελά;
Πρώτον και κύριο η οικογένεια μου, απαντά και σπεύδει να προσθέσει. «Εδώ που έχω φτάσει επιχειρηματικά θέλω τώρα να ζήσω και λίγο τη ζωή μου».

Θέλει να ταξιδέψει, να γνωρίσει περισσότερες χώρες να γλεντήσει ακόμα πιο πολύ το «Ouzo Palace», το πολυτελές σκάφος του που είναι αγκυροβολημένο στη Μαρίνα του Φλοίσβου. «Τώρα το ευχαριστιέμαι μόνο δύο μήνες το χρόνο. Ιδανικά, θα ήθελα κάποια στιγμή να ζω 6 μήνες στην Ελλάδα και 6 μήνες στην Αυστραλία», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add