Eurovision 2012: Όσα θα δούμε απόψε στον δεύτερο ημιτελικό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

Eurovision 2012: Όσα θα δούμε απόψε στον δεύτερο ημιτελικό


Με την Ελλάδα και την Κύπρο να έχουν ήδη προκριθεί, στον πρώτο ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η αλήθεια είναι ότι η αγωνία μας για απόψε το βράδυ είναι κατά τι μικρότερη.

Όπως και να' χει, επειδή ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι θεσμός που λατρεύουμε να μισούμε, και γι' αυτό, απόψε στις 22.00 ώρα Ελλάδας, θα συντονιστούμε στη ΝΕΤ για να παρακολουθήσουμε τον δεύτερο ημιτελικό, που θα ορίσει ποιοι θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό, το βράδυ του Σαββάτου. Ποιες είναι οι χώρες που θα διαγωνιστούν σήμερα, και τι να περιμένουμε από αυτές;

1) Σερβία: Ο Željko Joksimović, που θα διαγωνιστεί με το τραγούδι «Nije Ljubav Stvar» είναι παλιός γνώριμος του θεσμού, αφού είναι η τέταρτη φορά που συμμετέχει. Ένα από τα φετινά «φαβορί» του διαγωνισμού, ο Joksimović επέλεξε να εμφανιστεί με ένα κλασικό, απλό μαύρο κοστούμι και λευκό μπλουζάκι. Στη σκηνή θα τον συνοδεύουν δύο βιολιά, μία φλογέρα, ένα πιάνο και μία κιθάρα.

2) ΠΓΔΜ: Μία από τις μεγαλύτερες stars της επιστράτευσε η ΠΓΔΜ για την φετινή Eurovision. H Kaliopi, με το τραγούδι «Crno I Belo», διεκδικεί μία από τις θέσεις του τελικού. Μία ακόμα μίνι μαλ εμφάνιση για απόψε, ηKaliopi έχει, ήδη, από την γενική πρόβα της κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
             3) Ολλανδία: Μία extravagant εμφάνιση μας επιφυλάσσει η Joan Franka, που θα ερμηνεύσει το τραγούδι«You And Me». Στην σκηνή του Crystal Hall του Μπακού, θα δούμε την τραγουδίστρια ντυμένη Ινδιάνα και πλαισιωμένη από φωτιές. Εντυπωσιακό και kitsch- στο πνεύμα, ακριβώς, της Eurovision.

4) Μάλτα: Ο Kurt Calleja θα εμφανιστεί στη σκηνή με μαύρο παντελόνι και t- shirt ενώ, στο dance πνεύμα του κομματιού «This Is The Night» θα τον συνοδεύει ένας dj.


5) Λευκορωσία: Αλυσίδες, ιμάντες, space αισθητική και το γκρουπ των Litesound ντυμένο στα μαύρα να ερμηνεύει το κομμάτι «We Are The Heroes» είναι τα στοιχεία που έχουμε για την αποψινή εμφάνιση της συμμετοχής της Λευκορωσίας, που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις με τις συμμετοχές της στον διαγωνισμό.

6) Πορτογαλία: Στους ρυθμούς της rumba υπόσχεται να μας κουνήσει η Filipa Sousa. Το τραγούδι λέγεται«Vida minha», και στην σκηνή μαζί με την ερμηνεύτρια θα βρίσκονται πέντε ακόμα τραγουδιστές, για τα backing φωνητικά.

7) Ουκρανία: Η Gaitana, ντυμένη στα λευκά, πλαισιώνεται από χορευτές με πολύχρωμα outfits, και η σκηνή γεμίζει χρώμα. Η πρόβα της αποστολής, στο τραγούδι «Be My Guest» έχει ήδη αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
8) Βουλγαρία: Στο τραγούδι, με τίτλο «Love Unlimited», η Sofi Marinova τραγουδάει και στα ελληνικά (είναι η μοναδική συμμετοχή όπου ακούγονται ελληνικοί στίχοι φέτος), ενώ εμφανίζεται στη σκηνή με λεοπάρ φόρεμα, χωρίς χορευτές ή την βοήθεια των φωνητικών.
9) Σλοβενία: Η μικρότερη συμμετέχουσα της φετινής Eurovision, η 16χρονη Eva Boto, θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Verjamem», συνοδεία πέντε ακόμα κοριτσιών.

10) Κροατία: Η 40χρονη Nina Badric, αφού δήλωσε συμμετοχή στα προκριματικά της Eurovision αρκετές φορές, επιτέλους τα κατάφερε και σκοπεύει, η παρουσίαση του τραγουδιού «Nebo» να είναι στο γνωστό πνεύμα της Eurovision που ξέρουμε και αγαπάμε. Έτσι, στη σκηνή του Crystal Hall θα δούμε υπερμεγέθη, λευκά πανιά να ανεμίζουν, αλλά και έναν «τεχνητό» γαλάζιο ουρανό.

11) Σουηδία: Το μεγάλο φαβορί της φετινής Eurovision λέγεται Loreen και το τραγούδι της είναι το«Euphoria». Η τραγουδίστρια, μόνη στη σκηνή, βρίσκεται πάνω σε μία πλατφόρμα ενώ, προς το τέλος του τραγουδιού εμφανίσεται ένα χορευτής- παρτενέρ, πάνω στην πλάτη του οποίου ανεβαίνει η Loreen για το εντυπωσιακό φινάλε- το οποίο, μέχρι στιγμής, δεν πέτυχε στην πρόβα.

12) Γεωργία: Σύμφωνα με την πρόβα της, η Γεωργία, για μία ακόμα φορά, επέλεξε να στείλει στη Eurovision ένα τραγούδι που τα έχει όλα. Ο Anri Jokhadze με το «I'm a Joker» θα ανέβει στη σκηνή συνοδεία εντυπωσιακών χορευτικών και φωνητικών.
13) Τουρκία: Ο έρωτας ενός ναύτη είναι το θέμα του τραγουδιού «Love Me Back», που ερμηνεύει ο Can Bonomo. Σύμφωνα με το «αγαπησιάρικο» θέμα του τραγουδιού, η σκηνή στο Μπακού αναμένεται να γεμίσει καρδιές, ενώ τον τραγουδιστή πλαισιώνουν τρεις χορευτές.

14) Εσθονία: Με μία μπαλάντα, ονόματι «Kuula», και συνοδεία μόνο μίας τραγουδίστριας θα εμφανιστεί στην σκηνή ο Ott Lepland για να εκπροσωπήσει την χώρα του απόψε, στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision.
15) Σλοβακία: Ο εκπρόσωπος της χώρας, Max Jason Mai, θα ερμηνεύσει το «Don't Close Your Eyes» σε ροκ ύφος- όπως επιτάσσει το κομμάτι, που είναι το πιο «hardcore» που θα ακούσουμε απόψε.
16) Νορβηγία: Ο Tooji, με καταγωγή από το Ιράν, θα παρουσιάσει το dance Κομμάτι «Stay» φορώντας μπλούζα σε ασημί χρώμα και μαύρο, δερμάτινο jacket. Η παρουσίαση θα έχει δυνατά χορευτικά, ενώ αναμένεται να δούμε τον τραγουδιστή να επιδίδεται και σε χορό της κοιλιάς.
17) Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Με μία δυνατή ερμηνεία, χωρίς φωνητικά, και με ένα πιάνο επί σκηνής, θα παρουσιάσει η Maya Sar το κομμάτι «Korake Ti Znam».
18) Λιθουανία: Ο Donny Montell, με το τραγούδι «Love Is Blind» αναμένεται να μας χαρίσει μία πρωτότυπη, φρέσκια και χαριτωμένη εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: