Στο ναδίρ η ψυχολογία του έλληνα καταναλωτή! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2012

Στο ναδίρ η ψυχολογία του έλληνα καταναλωτή!


 

Ερευνα του Boston Consulting Group
 
«H ψυχολογία του Έλληνα καταναλωτή βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, λόγω της αυξημένης ανεργίας, της οικονομικής ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα αλλά και εξαιτίας της αβεβαιότητας για την άμεση προοπτική οικονομικής ανάκαμψης».
 Αυτό είναι το συμπέρασμα πανελλαδικής έρευνας της συμβουλευτικής εταιρείας THE BOSTON CONSULTING GROUP (BCG) που πραγματοποίησε τον Νοέμβριο 2011.
 H έρευνα διεξάγεται ετήσια σε 21 χώρες όπου ερωτώνται σχεδόν 25.000 καταναλωτές και για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2011 συμπεριλήφθη και η Ελλάδα με 800 συμμετέχοντες. Τον Νοέμβριο του 2011 πραγματοποιήθηκε pulse check σε 400 συμμετέχοντες.

 Τα αποτελέσματα του pulse check διακρίνουν ευκαιρίες ακόμα και μέσα στην κρίση, οι οποίες αν αξιοποιηθούν σωστά θα αποφέρουν κέρδη και επιτυχίες στις επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί οτι η πανελλαδική έρευνα της BCG διενεργήθηκε σε συνέχεια της παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση, με τίτλο «Πλοήγηση στα νέα δεδομένα των καταναλωτών».
 
Ο κ. Βασίλης Αντωνιάδης, επικεφαλής της BCG στην Ελλάδα δήλωσε οτι, «η ψυχολογία του Έλληνα καταναλωτή βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, λόγω της αυξημένης ανεργίας, της οικονομικής ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα αλλά και εξαιτίας της αβεβαιότητας για την άμεση προοπτική οικονομικής ανάκαμψης.
 Παρά τις δυσκολίες όμως, υπάρχουν ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που θα προσαρμοστούν γρήγορα και αποτελεσματικά στις νέες τάσεις».
 Η οικονομική δυσπραγία συνεχίζεται για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο και οι Έλληνες πολίτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται διαρκώς.
 
Όπως τόνισε η Camille Egloff-Γκίκα, Partner & Managing Director της BCG στην Αθήνα, «η οικονομική κρίση στη Ελλάδα έχει επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία των καταναλωτών που πλέον ενδιαφέρονται να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, αποφεύγοντας τα ακριβά ή πολυτελή προϊόντα. Ο Έλληνας καταναλωτής έχει κάνει στροφή προς το σπίτι, την οικογένεια και τους φίλους ενισχύοντας την οικιακή κατανάλωση, κυνηγά καλύτερες τιμές και προμηθεύεται προϊόντα μετά από εκτεταμένη έρευνα».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: