Γενικής απεργίας σήμερα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2012

Γενικής απεργίας σήμερα


Τρίτη, πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20% -παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι-, καθώς και για άλλα επώδυνα μέτρα.Στις 11:00 την Τρίτη στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αττική
Λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας, ΟΣΕ και Προαστιακός δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο.Το Μετρό, το Τραμ και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.Λόγω της απεργίας στον Προαστιακό το Μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Χειρόφρενο στη Θεσσαλονίκη
Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.
Τα δρομολόγια θα γίνουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας (από τις 4:25 τα ξημερώματα έως τις 11:18 το βράδυ). Η νυχτερινή γραμμή Νο 78Ν Κτελ-Αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά.

Στην απεργία συμμετέχουν:
δημόσιοι υπάλληλοι
οι υπάλληλοι στους δήμους
δάσκαλοι και καθηγητές
οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ
οι ιδιωτικοί υπάλληλοι
οι μηχανικοί
οι τραπεζικοί υπάλληλοι
οι ναυτεργάτες
οι δικαστικοί υπάλληλοι
οι έμποροι και οι βιοτέχνες

Η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές στις 10:30 σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.
«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα. Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20 έως 30% απ’ αυτά που έχουν ήδη κοπεί. [...] Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε.» σημείωσε.

Ο κ. Παναγόπουλος προσέθεσε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέες απεργίες.


Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται: «Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία.
» Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής. Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί »

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία.
Για έγκλημα μίλησε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης, στον ΒΗΜΑ 99,5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: