Bagels Αμερικάνικα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2012

Bagels Αμερικάνικα

Τι χρειαζόμαστε:
4 1/4 αλεύρι ΓΟΧ (περίπου 720 γρ.)
1 1/5 κούπα του τσαγιού χλιαρό νερό
1 1/2 γακελάκι μαγιά ξερή
3 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
Σουσάμι ή ότι άλλο σπόρο μας αρέσει

Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι, κατόπιν ανοίγω μια λακούβα και βάζω το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω λίγο.
Παίρνω σιγά σιγά το αλεύρι περιστροφικά και πλάθω μια ζύμη ελαστική, η οποία να ξεκολάει από τα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε ελάχιστο νεράκι ακόμα.
Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το καπάκι του και το τυλίγω με κουβέρτες να φουσκώσει.
Στη μισή ώρα περίπου το ξεσκεπάζω και το πατάω να φύγει ο αέρας και το ξανασκεπάζω για μια ώρα ακόμα.
'Υστερα χωρίζω τη ζύμη σε μπαλάκια (εμένα βγήκαν 15 κομμάτια) και κάνω με τα δάχτυλά μου μια τρύπα στη μέση μεγαλούτσικη γιατί μαζεύει κιόλας η ζύμη. Τα βάζω στις λαμαρίνες του φούρνου (τις οποίες τις έχω στώσσει με λαδόκολα) και τα σκεπάζω με βρεγμένη πετσέτα ή σακούλες για κανένα 20'.
Στο μεταξύ βάζω σε μια φαρδιά κατσαρόλα νερό να βράσει, στο οποίο έχω ρίξει 1 κουταλάκι αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη. Χαμηλώνω τη φωτιά από το 9 στο 7 και ρίχνω λίγα λίγα τα ψωμάκια μέσα στο νερό. Πρέπει να βράσουν 1' λεπτό από κάθε πλευρά.
Ύστερα τα βγάζω με μια σπάτουλα και τα ρίχνω στην πιατέλα με το σουσάμι ή τους διάφορους σπόρους και τα ακουμπάω πάλι στις λαμαρίνες. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 25' ακριβώς.

Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είδα στο Internet σε διάφορες παραλλαγές όσον αφορά τα υλικά και από ότι κατάλαβα είναι αμερικάνικη. Εγώ επέλεξα την πιο κλασική.
Μπορείτε να προσθέσετε αυγό και βούτυρο και να μειώσετε το νερό.
Την επόμενη μέρα η κόρα δεν είναι τραγανή, αλλά εξακολούθούν να είναι αφράτα και νόστιμα.
Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα χρησιμοποίησα τον αρτοπαρασκευαστη, στο πρόγραμμα 8 (DOUGH), αλλά ξεχείλησε το υλικό και έτρεχα να το μαζέψω. Αν το κάνετε στον αρτοπαρασκευαστή μειώστε το αλεύρι στις 3 κούπες και αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά για να μην έχετε τέτοιου είδους ατυχήματα!
Τα κόβετε στη μέση και τα γεμίζετε με ότι επιθυμείτε! Τους πάει πολύ το τυρί τύπου "Φιλαδέλφεια"


Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: